Roel ter Brugge nieuwe CEO Ockto

0

Ockto heeft Roel ter Brugge benoemd tot CEO. Hij volgt in die functie oprichter Robert Harreman op, die zich meer gaat bezighouden met het versterken van de internationale uitgangspositie. Als CEO richt Ter Brugge zich op een verdere groei van Octo in Nederland en de doorontwikkeling van de organisatie.

Het digitaliseren van processen waardoor consumenten in onze branche (en daarbuiten) steeds meer persoonsgegevens via brondata kunnen ontsluiten, krijgt te maken met nieuwe Europese wetgeving. Die beweging ziet Ockto als een grote kans. Daarom heeft Robert Harreman besloten zijn energie en expertise de komende jaren in te zetten op strategische expansie en het versterken van de internationale uitgangspositie. Harreman: “Ockto opereert in het domein van veilig persoonsgegevens delen. Met de introductie van de Europese Digitale Identiteit (EDI) en ID-Wallets wordt het Ockto domein in toenemende mate een Europese aangelegenheid. Veel van onze internationaal opererende klanten vragen ons om hun activiteiten ook buiten Nederland te ondersteunen.”

Het nieuwe Ockto-directieteam bestaat naast Roel ter Brugge uit: Paul Janssen, Lammert Dijkstra, Gert Vasse en Rogier Strijbos. Roel ter Brugge brengt kennis en ervaring mee met de opschaling en groei van digitale dienstverleners. Zelf zegt hij daarover: “De afgelopen 25 jaar heb ik in verschillende directierollen bij snelgroeiende organisaties bijgedragen aan digitale diensten die consumenten helpen veilig en gemakkelijk belangrijke zaken te regelen. Van bankzaken, hypotheken en zorgverzekeringen tot een nieuw telecomcontract. Die expertise breng ik mee naar Ockto.”

Ockto staat onder toezicht van zowel de AFM als DNB en is voor informatiebeveiliging ISO/IEC 27001 gecertificeerd.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.