Robo-adviesmodules Hypotheken en AOV

0

Op de eerste bijeenkomst van de ‘Kansrijke toekomstdagen’ van CFD in Assen heeft Advies.Expert een tweetal nieuwe gerobotiseerde adviesmodules gepresenteerd: de modules Onderhoud Arbeidsongeschiktheid en Onderhoud Hypotheek.

Paul van Brederode, directeur Advies.Expert en Van Brederode Assurantiën uit Haren, demonstreerde de modules waarmee de portefeuille wordt bewerkt en onderhouden. Van Brederode: “Het systeem is een middel om onderhoud en advies op een gestructureerde manier vorm te geven tegen uiterst lage kosten. Deze virtuele robot zit tussen de adviseur en de administratiesoftware. Het is gemaakt door en voor de financieel adviseur: elk kantoor, groot of klein, kan toegang krijgen tot het systeem zonder abonnementskosten, bij verzending van de survey’s betalen de gebruikers alleen de kosten voor de ‘digitale postzegel’, dat is het verdienmodel.”

AFM programmateam Innovation & Fintech

Volgens marketingadviseur Rob Ubels heeft Innovation & Fintech van de AFM het systeem bekeken. “De AFM vindt dat alles wat bijdraagt aan een goed advies voor de klant prima. Software kan echter geen vergunning krijgen, een adviseur wel. De beoordeling van een goed advies wordt per proces bekeken.”

Van Brederode en Ubels hopen dat ook het intermediair de gerobotiseerde adviesmodules zal omarmen. Van Brederode: “We staan aan het begin van een revolutie in de adviesmethodes. We zijn zelf al langere tijd adviseur, kennen het vak en daarmee ook de behoeften van het intermediair. We hebben ook een werkgroep van samenwerkende adviseurs gevormd om het systeem doorlopend te kunnen verrijken. Want mede door de input van gebruikers, groeit het aantal ideeën met de dag.”

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.