Robert van Beckhoven: “Adviseur, laat zien wat je waard bent”

0

Vorige week vond in Theater Markant te Uden de VCN Onderneemt Show plaats. Op het podium stelde directielid Stefan Bell vast dat de markt niet meer om VCN heen kan. “Mede door onze focus op de driehoek van Mens-Product-Systeem gaan we onze (digitale) strategie verder bepalen.”

De VCN Onderneemt Show is een jaarlijks terugkerend gezamenlijk initiatief van VCN Verzekeringen en VCN Hypotheekservice. Met het thema ‘Samen zorgen we voor een goed belegde boterham’ wilden zij het intermediair dit jaar laten zien dat ze het in Brabant vooral samen willen doen. Zoals samen de grote vraagstukken als provisietransparantie en duurzaamheid oppakken.

Nieuw dit jaar waren de vier kennissessies voor adviseurs in het ochtendprogramma. Daarin werd dieper ingegaan op actuele onderwerpen in het werkveld van de adviseur. De onderwerpen die aan bod kwamen waren: ‘Lastige risico’s in beeld’, ‘Zakelijk risicomanagement’, ‘Maatwerk in Hypotheken’ en ‘Onderscheiden met ondernemers’.

Menselijk aspect

Na de lunch startte het plenaire programma onder leiding van dagvoorzitter Anne-Marie Fokkens. Het podium was hiervoor omgetoverd tot een pop-up brasserie met de naam ‘De goed belegde boterham’. Stefan Bell, algemeen directeur VCN en Harrie-Jan van Nunen, algemeen directeur VCN HypotheekService gaven een update van de marktontwikkelingen en de VCN-organisatie. Henri Veldsink, algemeen directeur Veldsink Groep, besprak met de dagvoorzitter zijn visie op ondernemerschap. Hij gaf aan vertrouwen te hebben in de toekomst en de rol van advieskantoren. “Het menselijk aspect bij adviseren blijft ook in de toekomst een belangrijke rol spelen. Samen met de groeimindset waarin we elke dag beter proberen te worden, blijven we als organisatie ontwikkelen.”

Laat zien wat je waard bent

Robert van Beckhoven, meester Boulanger en meester patissier, gaf door middel van live-cooking op het podium het publiek een kijkje in zijn keuken. Daarbij deelde hij zijn visie op en de overeenkomsten tussen ondernemen en het bakken van brood. De belangrijkste boodschap van Robert: Laat zien wat je waard bent, wees transparant en vertel wat je allemaal doet, dan pas gaan mensen je waarderen en betalen voor wat je waard bent.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.