RijZeker-project voor onverzekerbare bestuurders

0

De Vereende start het RijZeker-project. Doelstelling hiervan is het rijgedrag van klanten zo te verbeteren dat zij hun autoverzekering weer bij de reguliere verzekeraars onder kunnen brengen. Een pilot wordt de komende maanden gehouden onder een geselecteerde groep verzekerden.

Als consumenten niet meer bij de reguliere partijen terecht kunnen voor een autopolis, dan is de Vereende de laatste mogelijkheid om tegen een hogere premie en tussentijdse toetsing toch nog verzekerd door het leven te gaan. Reden voor weigering op een reguliere polis kan bijvoorbeeld een te hoge schadefrequentie zijn.

Bewustwording

Na aantoonbaar goed gedrag over meerdere jaren is de terugkeer naar een reguliere maatschappij met een passende premie vaak wel weer mogelijk. Om die terugkeer te bespoedigen introduceert de Vereende nu het RijZeker-initiatief. Deelnemers aan het programma krijgen een app die het rijgedrag monitort en een rijvaardigheidstraining. Uitgangspunt is dat het programma tot aantoonbaar beter rijgedrag leidt, waardoor schadevrije jaren opgebouwd kunnen worden. Hierna is een overstap naar reguliere autoverzekeraars mogelijk. Bewustwording van het rijgedrag vormt de rode draad van het programma.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.