RiFD maakt zoeken mogelijk binnen websites adviseurs

0

RiFD introduceert een nieuwe tool, Infas SectorSearch. Daarmee kunnen Infas-gebruikers informatie zoeken op websites van financiële dienstverleners. RiFD heeft alle websites van advieskantoren in beeld; het gaat om 12.000 domeinnamen. Zoekresultaten worden gelijk gekoppeld aan de adviesbedrijven en hun kenmerken. Volgens RiFD is dit een handig instrument voor marktonderzoek, concurrentieanalyse, productontwikkeling en SEO-optimalisatie.

RiFD: “Wij beschikken over een schat aan informatie van alle financiële dienstverleners in Nederland en de verschillende deelmarkten binnen het intermediair, zoals de hypotheek-, de volmacht-en de overnamemarkt. Deze informatie zit allemaal in de online gemakkelijk toegankelijke database Infas. Aan de database is nu software gekoppeld, die zoeken mogelijk maakt binnen alle websites van advieskantoren. De circa 12.000 domeinnamen zijn goed voor meer dan 600.000 url’s.”

Ook aanbieders in beeld

Volgens RiFD betreft de zoekfunctie voor websites van financiële dienstverleners niet alleen adviseurs en bemiddelaars. “Zoeken is ook mogelijk binnen websites van aanbieders, zoals banken en verzekeraars. De zoekfunctie is bijzonder handig voor bijvoorbeeld aanbieders, serviceproviders en adviseurs die willen weten óf en bij welke intermediairs of aanbieders bepaalde zoektermen voorkomen. Infas SectorSearch beschikt over slimme filters. Zo kan elke zoekopdracht worden beperkt tot een bepaalde groep.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.