Rhion en Openclaims starten partnership autoschadeherstel

0

Rhion Versicherung AG, de van oorsprong Duitse en snel groeiende verzekeraar op de Nederlandse markt, gaat een partnership aan met Openclaims voor het afwikkelen en het herstel van zijn autoschades. Na enkele maanden voorbereiding werd deze partnership afgelopen week feestelijk bezegeld in Eindhoven, de thuisbasis van Rhion Digital.

Rhion is sinds 2019 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Uitsluitend in samenwerking met bij de NVGA aangesloten gevolmachtigd agenten wordt de markt bediend. Voor het afwikkelen van autoschades is nu de samenwerking aangegaan met Openclaims, de in Amsterdam gevestigde leverancier van software voor de verzekerings- en herstelmarkt.

Nieuw schadeproces

De samenwerking met Openclaims en het gebruik van het Openclaims Repair Management platform, zal Rhion benutten om een compleet nieuw schadeproces aan te bieden dat zich volledig richt op de klant. “Het is ontzettend belangrijk voor de moderne verzekeraar om goed te zorgen voor je klanten, juist in het geval van schade”, zegt Berend Jan Tempelman, managing director van Rhion. “Wij zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om onze volmachtpartners en eindklanten zo veel mogelijk te ontzorgen en het Openclaims-platform geeft ons de tools én de inzichten die wij hiervoor nodig hebben.”

Basis

Het platform van Openclaims zal de afwikkeling en het herstel van voertuigschades bij Rhion van begin tot eind verzorgen. Het platform dient hierbij als basis voor alle communicatie- en datastromen tussen de betrokken partijen. “De visie van Rhion en Openclaims liggen duidelijk op één lijn. Het platform is daarom qua functionaliteit bij uitstek geschikt om de verzekeraar te ondersteunen bij het inrichten van een efficiënt en klantgericht schadeproces”, zegt Lex Orie, CCO bij Openclaims.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Avatar