Rentes consumptief krediet omhoog

0

Al vier kredietverstrekkers verhoogden sinds het begin van 2022 hun rente voor de persoonlijke lening. Volgens prijsvergelijker Pricewise is de rente met ongeveer een half procent verhoogd. “Dit komt neer op een stijging van zo’n 10% van het rentepercentage, afhankelijk van lening en kredietverstrekker.”

De recent stijgende hypoheekrente was volgens Pricewise al een voorbode op de stijging van rente van consumptieve leningen. “De rente daalde de afgelopen vijf jaar in sommige gevallen met ruim 40%, zo blijkt uit onze analyse. De verwachting dat de rente binnenkort weer daalt is er niet: met de recent stijgende rentes, lijkt het laagste punt in tien jaar in 2021 te zijn bereikt. Vooral voor consumenten die vóór 2021 een lening of meerdere leningen tegen een relatief hoge rente afsloten, is nu nog het moment om over te sluiten”, aldus Pricewise.

Prijsvechters volgen

Ook prijsvechters reageren op de stijgende marktrente, zegt Sunny Schenkers, expert lenen bij Pricewise. “Onderliggende concurrentie zorgt er bij deze kredietverstrekkers voor dat ze zo lang mogelijk willen wachten met een verhoging van de tarieven. Toch zijn we nu op een punt beland waarop ook de prijsvechters hun rente gaan verhogen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.