Rentemiddeling bij BLG Wonen

0

Klanten van BLG Wonen kunnen nu ook gebruik maken van rentemiddeling. Van de huidige rentevaste periode moet dan minstens 12 maanden verstreken zijn en de resterende renteperiode moet nog minimaal zes maanden duren. Bij tussentijdse verkoop na rentemiddeling kunnen de kosten fors oplopen.

Als tegemoetkoming in de kosten rekent BLG 0,15 procent extra, bovenop de gemiddelde rente. Voor rentemiddeling wordt daarnaast nog eens 150 euro aan administratiekosten in rekening gebracht. Bij verkoop van de woning en/of geheel of gedeeltelijke aflossing binnen twee jaar na rentemiddeling, is een extra vergoeding verschuldigd. Die extra vergoeding is een compensatie voor de rente die BLG is misgelopen op de oude lening. Deze extra vergoeding is maximaal drie procent van de restant hoofdsom.

Rentemiddelen is toegestaan naar een rentevaste periode van 3, 5, 7, 10 of 12 jaar. De nieuw gekozen rentevast periode kan vanzelfsprekend niet langer zijn dan de looptijd van de hypotheek. Leningdelen kunnen tijdens deze aanpassing van de rente niet worden samengevoegd en/of verhoogd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.