Rentekorting Lot Hypotheken bij A-label of hoger

0

Lot Hypotheken geeft een rentekorting van 0,15% voor woningen met een energielabel A of hoger. Het is een eerste stap richting een mogelijk bredere energielabel differentiatie bij Lot. Bestaande klanten krijgen de labelkorting ook wanneer zij bij renteherziening aan de voorwaarden voldoen.

Met deze stap wil Lot Hypotheken het groeiende belang van verduurzaming op de woningmarkt benadrukken. De energielabel korting geldt voor hypotheken zonder NHG en een rentevaste periode van 10 jaar.

Saskia Buursink, directeur Lot Hypotheken: “Met de toenemende bewustwording van klimaatverandering en de noodzaak onze ecologische voetafdruk te verminderen, wordt het energielabel van een woning een steeds belangrijkere factor voor kopers. Woningkopers die bewust kiezen voor duurzaamheid, dragen hiermee niet alleen bij aan een groenere toekomst, maar worden ook financieel beloond. Hierdoor wordt het aantrekkelijker om voor duurzamere woningen te kiezen.”

Buursink benadrukt dat Lot Hypotheken zich blijft inzetten op alle energielabels én het verbeteren van woningen met minder goede labels. “We weten echter ook dat financiële beloningen als de energielabel korting effect kunnen hebben op het gedrag van de consument en de keuzes die zij maken. Met deze aanpassing hopen we een nog positievere bijdrage te leveren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.