Rentederivaten debacle kost banken 1,4 miljard

0

Alle 18.907 mkb’ers met een rentederivaat die voor compensatie in aanmerking komen hebben voor 31 december 2019 een aanbodbrief met compensatievoorstel van hun bank ontvangen. Bij elkaar opgeteld ontvangen zij circa 1,4 miljard euro aan compensatie, waarvan meer dan 90% al is uitgekeerd.

Dit blijkt uit een nieuwe voortgangsrapportage over het Uniform Herstelkader rentederivaten (UHK) van de AFM. Het percentage klanten dat het voorstel van hun bank geaccepteerd heeft, bedraagt 89%. Van de ondernemers heeft 2% het aanbod afgewezen en 5% heeft niet gereageerd binnen de reactietermijn van 12 weken.

Mkb-klanten die het aanbod afwijzen of niet binnen de reactietermijn reageren, zijn veelal klanten die een compensatieaanbod van 0 euro hebben gekregen of waarbij sprake is van een faillissement. Minder dan 1% van de klanten verkiest een juridische procedure boven het compensatie-aanbod. Dit gaat om enkele tientallen mkb’ers.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.