Rentederivaten: 860 mln uitgekeerd

0

Per peildatum 31 december 2018 is door de banken aan 15.197 mkb’ers in totaal 860 miljoen euro aan compensatie of voorschotten uitgekeerd in het kader van het Uniform Herstelkader rentederivaten (UHK). In totaal komen 18.953 mkb’ers in aanmerking voor herstel.

Uit de vierde UHK-voortgangsrapportage van de Autoriteit Financiële markten (AFM) blijkt verder dat het compensatiebedrag inmiddels bij bijna 17.000 mkb’ers bekend is. Van de zes banken die zijn aangesloten bij het UHK hebben vier banken hun klanten een aanbod gedaan. In de tussentijdse rapportage van november 2018 waren dat er nog drie. De vijfde bank stuurt de laatste aanbodbrieven (bijna 1.500) in het eerste kwartaal 2019 en de zesde bank heeft de bijna 2.600 klanten die in 2018 geen aanbodbrief hebben ontvangen, een volledig voorschot aangeboden.

Akkoord met aanbod

De bedragen die in de vorm van een voorschot zijn uitgekeerd worden definitief zodra het aanbod dat volgt wordt geaccepteerd. Als de ondernemer het aanbod niet accepteert, moet het voorschot aan de bank worden terugbetaald. Mkb’ers hebben twaalf weken de tijd om het aanbod van hun bank te accepteren. Eind 2018 hebben 8.001 mkb’ers dat gedaan. Een groot aantal klanten heeft nog tijd om te reageren. Er zijn in totaal 110 klanten die het aanbod hebben afgewezen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.