Rentebedenktijd is iets van vroeger

0

Volgens De Hypotheekshop is de rentebedenktijd bij hypothecaire financieringen door de felle concurrentie, lage rentestand en de opkomst van annuïteitenhypotheken wat in de vergetelheid geraakt.

De Hypotheekketen merkt op dat enkel ABN Amro, Obvion en Syntrus Achmea nog een rentebedenktijd aanbieden voor nieuwe klanten. Gedurende deze rentebedenktijd kan de consument in het laatste jaar en soms zelfs twee jaar, zelf bepalen wanneer hij een nieuwe renteperiode kiest. Aanbieders mogen gedurende de rentebedenktijd die is afgesproken, geen boeterente berekenen als de rente wordt aangepast.

Informeer de klant

Met een rentebedenktijd kan tijdig worden ingespeeld op een stijgende of juist dalende hypotheekrente. Zeker op dit moment is dat interessant voor mensen waarvan de rentebedenktijd is ingegaan. Adviseurs doen er vanuit hun zorgplicht verstandig aan om hun klanten erop te wijzen dat juist nu de rente zo laag staat, gebruik maken van deze optie gunstig kan uitpakken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.