Rente spaarrekeningen blijft extreem laag

0

De gemiddelde spaarrentetarieven bij dagelijks opvraagbare spaarrekeningen blijven dicht bij nul procent liggen. De gemiddelde rente voor dagelijks opvraagbare spaarrekeningen is aan het einde van het eerste kwartaal uitgekomen op 0,23%. Bij lange termijndeposito’s is het beeld rooskleuriger.

Uit de Money View Spaarrente Barometer over het eerste kwartaal van 2018 blijkt dat er negen aanbieders van lange termijndeposito’s voor verschillende looptijden in het eerste kwartaal de rentevergoeding hebben verhoogd. De renteverhogingen liepen uiteen van 0,05% tot en met 0,55%, waarbij de verhogingen gespreid zijn over de diverse looptijden. Voor deposito’s met looptijden van 1, 5 en 10 jaar zijn de gemiddelde rentevergoedingen aan het einde van maart 2018 respectievelijk 0,53%, 0,95% en 1,16%. De hoogste rente voor een deposito van 1 jaar (1,15%) en 5 jaar (2,00%) wordt op dit moment aangeboden door het Tsjechische J&T Banka, die in Nederland wordt vertegenwoordigd door zowel Savedo als Binck. De hoogste rente voor een deposito met een looptijd van 10 jaar (2,00%) wordt momenteel aangeboden door de Estse Bigbank.

Spaarrekeningen

In vergelijking met de afgelopen tien jaar zijn er voor dagelijks opvraagbare spaarrekeningen zelden zo weinig rentewijzigingen geregistreerd als in het afgelopen kwartaal. In totaal gaat het om ‘slechts’ 17 rentewijzigingen. De hoogste rente geldt momenteel voor de online-variant van de CombiSpaarrekening van DHB Bank (0,55%). Voor een geldopname geldt echter wel een opnametermijn van 99 dagen om voor dit percentage in aanmerking te komen. Zonder beperkende voorwaarden bedraagt de hoogste rente op dit moment 0,40%. Deze rente wordt door LeasePlan Bank voor Internetsparen aangeboden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.