Rente op laagste punt ooit

0

Op rentegebied beleven we momenteel zeer interessante tijden, vindt De Hypotheekshop. “Afgelopen vrijdag bereikte de rente op tienjarige Nederlandse staatsleningen, de benchmark voor de hypotheekrente, het laagste punt ooit (-0,09%). Ook de hypotheekrente zelf noteerde met 2,39% (totaalgemiddelde) een nieuw historisch laagterecord.”

“De daling van de hypotheekrente werd vorige week in grote mate veroorzaakt door verlagingen op 20 jaar vast. Ondanks de lage hypotheekrente, heeft 10 jaar vast de laatste maanden aandeel gewonnen ten opzichte van 20 jaar vast. Reden voor aanbieders als Obvion, Woonfonds en NIBC om de tarieven op deze renteperiode fors te verlagen”, aldus de hypotheekketen.

Rentewijzingen

Naast een groot aantal rentewijzigingen waren er vorige week liefst acht geldverstrekkers die hun tarieven voor de tweede week op rij aanpasten. Reaal, dat vorige week werd verkocht aan NN en Athora, verbreedde het aanbod met de introductie van NHG-tarieven. Aegon en het via Aegon van funding voorziene Robuust, pasten voor het eerst sinds maart hun tarieven weer aan.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.