Rente bij hoge leningen daalt onder 4 procent

0

Na Freo verlaagt een tweede kredietverstrekker de leenrentetarieven tot onder de 4%. Bij Interbank betaalt de consument vanaf 6 november voor een persoonlijke lening vanaf 50.000 euro 3,9%. Bij Findio wordt dit 4,1%. De rente voor een persoonlijke lening staat bij Freo vanaf 25.000 euro op 3,9%.

“Vooralsnog lijkt alleen bij de hogere leenbedragen sprake te zijn van lagere rentes waarmee kredietverstrekkers elkaar proberen te beconcurreren”, zegt Amanda Bulthuis van vergelijkingssite Geld.nl. “Een van de redenen waarom banken juist graag focussen op de hoge leenbedragen, is dat ze hier relatief minder kosten voor hoeven maken. Een kredietverstrekker maakt voor het verstrekken van elke lening ongeveer evenveel kosten. Op een hoog leenbedrag wegen die natuurlijk minder zwaar dan op een klein leenbedrag.”

Relatief veilig

Bulthuis: “Daarnaast zijn klanten die hoge leenbedragen afsluiten relatief veilige klanten. Kredietverstrekkers zijn namelijk verplicht om te kijken hoeveel je maximaal verantwoord kunt lenen op basis van je inkomen en uitgaven. Iemand die een bedrag van 50.000 euro kan lenen, heeft dus vaak een relatief goede financiële positie en dus loopt de kredietverstrekker minder risico dat je de lening niet terugbetaalt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.