René van Gils nieuwe CEO Nh1816 Verzekeringen

0

René van Gils gaat op 1 oktober aan de slag bij Nh1816. Na een inwerk- en introductieperiode volgt hij daar per januari 2024 Lex Verëll op als directievoorzitter. Ook huidig directielid Cas Verhage (CCO) zal in dezelfde periode met pensioen gaan. Op dit moment is Van Gils bestuurder van Univé Zuid-Nederland.

Met een bedrijfskundige achtergrond en een ruime ervaring in de verzekeringsbranche, bij zowel het intermediair als bij verzekeraars, brengt René van Gils volgens Nh1816 de juiste kennis en ondernemerschap samen in zijn nieuwe functie. Samen met Rémon Chattellon (CFRO) vormt de nieuwe directievoorzitter vanaf 2024 de nieuwe statutaire directie van Nh1816 Verzekeringen. Zij vormen dan samen met het senior management, bestaande uit Jerre Veltman (IT), Rob Vissers (Operations), Janwillem Swart (Commercie) en Jeroen Egbers (Finance), het Management Team.

Lex Verëll en Cas Verhage

Lex Verëll (midden) werkt al 42 jaar bij Nh1816, waar hij in 1981 begon als schademedewerker. Hij is sinds 1999 directievoorzitter van de verzekeraar uit Oudkarspel. Directielid Verëll neemt in dat jaar samen met Cas Verhage (rechts), die afkomstig is van DAS Rechtsbijstand, de leiding van Nh1816 over van IJs Feller en Philippe Laureau. Samen hebben zij de kleine verzekeringsmaatschappij naar een middelgrote maatschappij geloodst, met de wortels diepgeworteld in het intermediaire distributiekanaal.

In 2013 werd de Coöperatie Nh1816 opgericht en wijzigde de statutaire naam naar Nh1816 Verzekeringen. In 2019 trad de toenmalig financieel directeur Rémon Chattellon (links) als CFRO toe tot de statutaire directie, die vanaf dat moment drie leden telt. Dagelijks staan 180 Nh1816 medewerkers in contact met meer dan 800 local hero’s (adviseurs) en de ruim 500.000 verzekerden.

Afscheid en kennismaking

Bij de feestelijke opening van het nieuwe kantoorpand medio 2024 zal aandacht worden gegeven aan het afscheid van Lex Verëll en Cas Verhage en is er gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe directie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.