Renault Bank richt pijlen op Nederlands spaargeld

0

De Franse Renault Bank is via een exclusieve samenwerking met spaarplatform Raisin.nl toegetreden tot de Nederlandse markt. Met een spaarrente van 0,35% per jaar zet de bank meteen hoog in. Renault Bank is de spaaraanbieder van RCI Bank and Services, de financiële dienstverlener van de Renault Group.

RCI Bank and Services en de Duitse fintech Raisin DS hebben onlangs de handtekeningen gezet onder een exclusieve samenwerking, waarmee het eerste particuliere aanbod van de bank onder de naam Renault Bank naar Nederland wordt gebracht. De producten van Renault Bank worden aangeboden via Raisin Nederland. Dit platform voor internationaal sparen geeft toegang tot deposito- en spaarrekeningen van banken uit heel de EU. Renault Bank biedt als eerste een dagelijks opvraagbare spaarrekening aan met een voor de Nederlandse markt hoge rentevergoeding van 0,35% per jaar. Het product valt onder het wettelijke Franse depositogarantiestelsel.

Fintech Raisin DS

De Duitse fintech Raisin DS heeft naar eigen zeggen meer dan 355.000 Europese klanten die samen voor meer dan 35,5 miljard euro aan spaargeld hebben uitstaan bij de 104 partnerbanken waarvan Raisin producten aanbiedt. Raisin Nederland heeft een AFM-vergunning voor het bemiddelen in spaarrekeningen. In Duitsland biedt de onderneming naast spaarproducten voor particuliere en zakelijke klanten ook ETF-gebaseerde beleggings- en pensioenproducten aan. Raisin DS exploiteert zijn eigen B2C-platforms in heel Europa onder de merken Raisin, WeltSparen, Savedo en ZINSPILOT, en in de VS onder de merknaam SaveBetter.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.