Reispolis gebukt onder hoge medische kosten

0

De alsmaar stijgende medische kosten, met name Noord-Amerika, baart het Verbond van Verzekeraars zorgen. Mede doordat zorgverzekeraars de dekking in de aanvullende zorgverzekering beperken, komt er steeds meer druk te liggen op de dekking van medische kosten in de reisverzekering.

Tijdens het eerder deze week gehouden nieuwjaarsontbijt van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, vroeg algemeen directeur Richard Weurding deze week tijdens een korte presentatie aandacht voor dit probleem. Naar aanleiding hiervan heeft minister Blok aangegeven hier op een later moment met het Verbond van Verzekeraars over door te willen praten.

In zijn presentatie gaf Weurding onder andere aan dat een van de leden recent een claim van 85.000 euro had ontvangen voor het laten verwijderen van een abces. “Terwijl deze persoon slechts één dag in het ziekenhuis in Las Vegas heeft moeten verblijven”, aldus Weurding.

Populair onder fraudeurs

Volgens Weurding wordt inmiddels 87% van alle reizen naar het buitenland door een reisverzekering gedekt. Tegelijkertijd staat de reisverzekering al jaren in de top vijf van de verzekeringen waarop het meest gefraudeerd wordt. Omdat nog steeds 13% van de buitenlandse reizen zonder reisverzekering wordt ondernomen, heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken toegezegd de reisverzekering in hun campagnes prominenter naar voren te brengen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.