‘Regres draagt bij aan beperking schadelast en kosten’

0

Regres is het verhalen van (financiële) schade op een aansprakelijke partij. CED ziet steeds vaker dat verzekeraars en andere organisaties hier niet meer aan toekomen en zet in op structurele ondersteuning bij regres.

“Door arbeidsmarktomstandigheden zien we steeds vaker dat verzekeraars en andere organisaties hier niet meer aan toekomen”, zegt Peter den Ouden (foto), Head of Claims bij CED. “En dat is zonde. Want succesvol regres draagt bij aan beperking van schadelast en kosten, en dus aan een beter bedrijfsresultaat. Daarom zetten onze Claims-afdelingen in op structurele ondersteuning bij regres.”

Verjaren

Verzekeraars en andere organisaties hebben op meerdere vlakken te maken met arbeidsmarktkrapte, vergrijzing en het wegvloeien van kennis en continuïteit. Dat speelt zéker ook een rol bij het voeren van regres. “Regres is geen klantgerichte activiteit. Als organisaties moeten kiezen waarvoor ze hun capaciteit inzetten, dan zal dit begrijpelijkerwijs altijd voor klantgerichte activiteiten zijn. Met als gevolg dat de regresdossiers zich opstapelen en in veel gevallen zelfs verjaren. Daarmee ontzeggen verzekeraars en organisaties zichzelf de mogelijkheid de schadelast of kosten te beperken”, zegt Den Ouden.

Succesvol verhaalpercentage

Voor de nationale en internationale Claims-afdelingen van CED is regres een vanzelfsprekend en geïntegreerd onderdeel van de schadebehandeling. Den Ouden: “Schadebehandelaren en schade-experts zijn gespitst op de regresmogelijkheden en op de informatie rond de toedracht van de schade die nodig is voor succesvol regres. Dit voorkomt ook complexe juridisering van het proces. Als de technische informatie rond een toedracht tijdig en op orde is, is regres een zorgvuldig administratief proces binnen vaste kaders. Mede door dit tijdige en doortastende proces realiseren wij bij grotere volumes een gemiddeld succespercentage voor regres van 96 tot 98%.”

Capaciteit geen probleem

Den Ouden: “Verzekeraars kunnen met regres hun schadelast beperken. Ook leasemaatschappijen, professionele wagenparkbeheerders, vastgoedbeheerders en andere organisaties die een groot ‘eigen behoud’ in hun verzekering hebben opgenomen kunnen door regres hun kosten beperken. Evenals werkgevers bij loonschades. Zelfs overheden en bijvoorbeeld het UWV hebben baat bij onze regresservice, als het gaat om het beperken van kosten en daarmee een verantwoorde inzet van de publieke middelen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.