Recordbedrag gespaard tijdens lockdown

0

Nederlandse huishoudens hebben gedurende de intelligente lockdown een recordbedrag gespaard. Op basis van cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) stelt vergelijkingssite Geld.nl vast dat het totale spaartegoed van de huishoudens met 13,2 miljard euro groeide in de maanden april en mei.

De gebruikte statistieken van DNB gaan terug tot 1998. “De toename in de maanden april en mei is sinds het begin van de meting nog nooit zo hoog geweest”, zegt Amanda Bulthuis van Geld.nl. “Gemiddeld stijgen de Nederlandse spaartegoeden met 3,5 miljard euro in april en mei samen. Dit jaar gingen we alleen in april met een stijging van 3,8 euro hier al dik overheen. En in mei kwam daar nog eens 9,4 miljard bij.”

Bijzondere tijd

Door de intelligente lockdown hebben Nederlanders veel minder uitgegeven. Het uitgaansleven lag stil, er werd minder gereisd naar het werk en veel vakanties en dagjes weg gingen niet door. Het CBS berichtte eerder al dat consumenten in april ruim 17% minder hebben uitgegeven dan een jaar eerder. In mei werd het vakantiegeld uitgekeerd, wat blijkbaar ook (tijdelijk) op de spaarrekening is gestald.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.