‘Recordaantal overstappers zorgverzekering’

0

Anderhalf miljoen Nederlanders overwegen om over te stappen van zorgverzekering, zo blijkt uit een peiling van ZorgWijzer.nl. Dat komt neer op 8,9% van de verzekerden, een recordaantal volgens de site.

De afgelopen jaren lag het aantal mensen dat overstapte op 1,17 miljoen (6,9%) in 2016 en 1,22 miljoen (7,3%) in 2015. Dit jaar stapte 2,9% van de verzekerden over naar een individuele zorgverzekering en 4% naar een verzekering met een collectiviteitskorting.

DSW

Op Prinsjesdag werd duidelijk dat de zorgverzekering volgend jaar opnieuw duurder wordt. Consumenten zijn dan afhankelijk van de financiële buffers die verzekeraars gaan inzetten om de premies te drukken. Het premieverschil kan onderling flink uiteenlopen.

DSW maakte na Prinsjesdag bekend dat de basisverzekering volgend jaar bijna 10% duurder wordt. Volgens ZorgWijzer.nl heeft dat voor veel onrust gezorgd, waardoor nu zo veel mensen overwegen over te stappen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.