Recordaantal aanvragen lening

0

Het aantal aanvragen voor een lening gedaan is nog nooit zo groot geweest als in het derde kwartaal van 2017. Dat meldt Ambtenarenlening op basis van eigen cijfers.

Ambtenarenlening is een van de grootste kredietbemiddelaars van Nederland. Het bedrijf bemiddelt uitsluitend voor (semi-)ambtenaren werkzaam bij de overheid, politie, defensie en binnen het onderwijs. Volgens woordvoerder Richard Jägers was het derde kwartaal van 2017 uitzonderlijk druk voor verstrekkers en bemiddelaars van consumptief krediet. “Net als in veel andere sectoren staat het derde kwartaal bekend als een relatief ‘slappe’ periode. Ik werk al meer dan 25 jaar in de kredietbemiddeling, maar de drukte van afgelopen zomer heb ik nog niet eerder meegemaakt. Het derde kwartaal was veruit de drukste periode ooit. In de maanden juli tot en met september kregen we maar liefst 40% meer aanvragen dan in dezelfde periode vorig jaar. Van 3.244 aanvragen in het derde kwartaal van 2016 naar 4.554 aanvragen in dezelfde periode dit jaar. Van de banken waar wij mee samenwerken horen we dezelfde signalen terug.”

Alle lichten op groen

Waarom juist de zomerperiode er zo uitschiet, kan Jägers wel verklaren. “Alle lichten staan op groen: de economie groeit, de werkloosheid daalt, het consumentenvertrouwen neemt toe en, niet onbelangrijk, de rente staat historisch laag. Inmiddels klinken er geluiden dat de rente weer omhoog gaat. Veel mensen willen dit voor zijn en sluiten juist nu nog een lening af.” Die lage rente verklaart volgens Ambtenarenlening ook dat nog steeds veel mensen kiezen voor de zekerheid van een vaste rente op een persoonlijke lening ten opzichte van de variabele rente op een doorlopend krediet.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.