Rechtsbijstandverzekeringen getest

0

In de test rechtsbijstandverzekeringen van de Consumentenbond, komt Centraal Beheer Achmea dit jaar met een 7,7 het beste uit de bus. De scores lopen echter niet veel uiteen. De verschillen zitten volgens de test met name in de prijs, de rechtshulp en de echte kleine lettertjes.

In totaal zijn er 44 rechtsbijstandpolissen meegenomen in de test. De volledige test is gepubliceerd in de Consumentengids van oktober. De polis van Verzekeruzelf.nl staat met een 7,6 op nummer twee en die van DAS, De Goudse en Nationale-Nederlanden delen met een 7,5 de derde plaats.

Onderaan de lijst bungelen de Anker Eigen Jurist Basis-polis (5,6) en de Turien & Co Primair-polis (6,2). Bij deze basispolissen ontbreken volgens de Consumentenbond/Moneyview dekkingen zoals voor geschillen rondom burenrecht, personen- en familierecht en fiscaal recht en vermogensbeheer.

Geen Beste Koop

Het predicaat Beste Koop wordt in deze categorie niet meer uitgedeeld. Als reden hiervoor geeft de Consumentenbond aan dat verschillende rechtsbijstandverzekeraars de premie differentiëren op postcode en soms ook op leeftijd, zoals Nationale-Nederlanden, ZLM en Zelf. Aanbieder Lancyr heeft aangegeven binnenkort met een nieuw product te komen en is daarom niet meegenomen in de test.

Moneyview

De test is een samenwerking tussen de Consumentenbond en Moneyview. In het Special Item over rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekeringen presenteerde Moneyview in september ook al de jaarlijkse ProductRating. Voor de prijsstelling van rechtsbijstandverzekeringen kregen ASR, Ditzo en Nationale Nederlanden dit jaar vijf sterren. Voor de voorwaarden gingen de vijf sterren naar ABN Amro, Centraal Beheer Achmea en Nationale Nederlanden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.