Reageer: doen banken te weinig aan de bestrijding van cybercrime?

0

Deze vorm van criminaliteit baart het ministerie zorgen: “Cybercrime is een groot risico voor de samenleving, een op de acht mensen heeft er al mee te maken. Dus dat moeten we ontzettend serieus nemen”, aldus Opstelten. De liberale bewindsman heeft een werkgroep ingesteld waarin publieke en private partijen tot een gezamenlijke aanpak van cybercrime moeten komen. Ook de banken maken hier deel van uit, maar volgens Opstelten stellen de financiële instellingen zich te weinig constructief op. Banken zijn over het algemeen terughoudend over de gevaren van digitale aanvallen, om geen onrust onder klanten te creëren. Opstelten neemt daar geen genoegen mee: “Er moet openheid zijn over de risico’s die klanten lopen.”

REAGEER

Het kan niet anders dan dat één van uw klanten het slachtoffer is geworden van cybercrime en dat zijn bankrekening is leeggeplukt. Wat is uw ervaring met de banken op dit gebied en hoe kunnen zij de klanten beschermen tegen cybercrime. Stuur ons een kattenbelletje van maximaal 200 woorden. Het e-mailadres is: nieuwsbrief@infinance.nl

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.