Reaal maakt sociaal verzekeren mogelijk

0

Met de lancering van de peer-to-peer verzekeringsapp POT kunnen vrienden zelf onderling spullen verzekeren en schades beoordelen, zonder tussenkomst van een verzekeraar. De app is een initiatief van Reaal, die hiervoor een samenwerking is aangegaan met de bank bunq.

Met POT bepaalt de deelnemer zelf welke risico’s hij met wie deelt en met welke inleg. Een schadeclaim wordt ingediend via de app. Deze claim wordt vervolgens door alle deelnemers beoordeeld, waarbij de meerderheid bepaalt of een claim wordt uitbetaald of niet. Blijft aan het einde van het jaar geld over dan kan dit terug naar de deelnemers. Daarmee is POT volgens Madelon Simons, hoofd Digitale Innovatie bij VIVAT, een sociaal alternatief voor verzekeren.

Simpel en zonder polisvoorwaarden

POT is bedacht voor producten die nu vaak niet of moeilijk te verzekeren zijn, zoals surfspullen of nieuwe gadgets. Fernando Hagel Franco, General Manager Digital bij VIVAT: “Samen met je vrienden bouw je een POT. Met elkaar spreek je het doel van de POT af om bijvoorbeeld bepaalde kostbaarheden te verzekeren en elkaar te helpen indien nodig. Simpel en zonder polisvoorwaarden. Als beheerder van de pot bepaal je zelf de periodieke inleg, de looptijd en nodig je deelnemers uit via de contactenlijst in je telefoon of Facebook. Dankzij de berichtfunctionaliteit in de app kunnen de deelnemers met elkaar overleggen, bijvoorbeeld als een claim door een van de deelnemers wordt ingediend of als deelnemers hun POT willen opzeggen.”

Samenwerking met bunq

Om financiële transacties mogelijk te maken werkt POT samen met bunq. De app is gratis te downloaden, gebruikers betalen alleen kosten voor de bankrekening bij bunq. De app faciliteert deze rekening.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.