Rabo&Crowd mkb-financieringsplatform

0

Rabobank introduceert samen met Nxchange het financieringsplatform Rabo&Crowd. Hier kunnen ondernemers een bancaire financiering van Rabobank combineren met geld van (particuliere) investeerders. Rabo&Crowd is het resultaat van ervaringen die zijn opgedaan met Rabo&Co.

Via het handelsplatform van Nxchange kunnen mkb-ondernemingen kapitaal aantrekken door verhandelbare obligaties met een korte of een langere looptijd uit te geven. Investeerders kunnen deze obligaties aankopen en verhandelen via de beurs van Nxchange. Investeerders kunnen al vanaf 100 euro investeren in ondernemingen door obligaties op de beurs van Nxchange te kopen. Rabo&Crowd start als pilot. Samen met de eerste klanten en investeerders wordt het initiatief doorontwikkeld.

Rabo&Crowd coach

Na het indienen van een financieringsaanvraag via Rabo&Crowd krijgt een ondernemer een Rabo&Crowd-coach toegewezen. De aanvraag voor een financiering dient minimaal 200.000 euro te zijn. De coach begeleidt het aanvraagproces. Als de aanvraag is goedgekeurd, helpt de coach ook bij het opzetten van een online campagne om investeerders aan te trekken via de beurs van NX. Met deze marketing exposure kan de ondernemer ambassadeurs en mogelijke nieuwe klanten aan zich verbinden.

Rabo&Co

Rabo&Crowd is het resultaat van ervaringen die zijn opgedaan met Rabo&Co. Daarbij konden vermogende particulieren met een substantiële inleg investeren en zo samen met Rabobank ondernemingen financieren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.