Rabobank zet streep door negatieve rente

0

De Rabobank schaft per 1 augustus 2022 de negatieve rente volledig af. Dat heeft de bank besloten na de gisteren aangekondigde renteaanpassing door de Europese Centrale Bank (ECB). Het in Estland gevestigde Bigbank kondigde vandaag een verhoging van de rentetarieven aan in Nederland.

De renteaanpassing bij Rabobank zal gelden voor klanten met een betaalrekening of variabele rente spaarrekening met een rekeningsaldo boven de 100.000 euro. De wijziging geldt ook voor nieuwe inleggen op Rabo GroenSparen en voor inleggen die langer dan een jaar geleden zijn gedaan. Het eerste jaar kent de inleg op Rabo GroenSparen een vaste rente. Voor rekeningen met een saldo tot en met 100.000 euro verandert er niets. Op particuliere spaarrekeningen met een variabele rente vergoedt Rabobank tot en met 100.000 euro nog steeds een rente van 0,01%.

Bigbank

Het in Estland gevestigde Bigbank heeft de rentetarieven in Nederland voor spaardeposito’s met looptijden van 1 tot en met 7 jaar verhoogd met tussen de 10 en 25 basispunten. De verhoging bedraagt 25 basispunten voor een deposito van 1 jaar (tot 1,20%), 15 basispunten voor een deposito van 2 jaar (tot 1,75%), 10 basispunten voor een deposito met een looptijd van 3 jaar (tot 1,80%) en 15 basispunten voor deposito’s met een looptijd van 4 jaar (tot 1,90%). Voor deposito’s met looptijden van 5, 6 en 7 jaar is de rente met 25 basispunten verhoogd naar 2,00%. De rente voor een deposito met een looptijd van 10 jaar blijft ongewijzigd 2,00%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.