Rabobank wordt actief op assurantiebeurs

0

Onder de naam Rabo Assurantie Makelaardij breidt Rabobank vanaf oktober 2020 haar dienstverlening op verzekeringsgebied uit voor zakelijke klanten. In deze rol kan de bank zelf risico’s op de assurantiebeurs onderbrengen die te groot of te complex zijn voor één verzekeraar.

Rabobank merkt dat het in de huidige verzekeringsmarkt steeds lastiger wordt om specifieke sectoren en risico’s te verzekeren. In een toelichting op het besluit schrijft de bank: “Verzekeraars kiezen voor meer standaardisatie en minder complexiteit, terwijl bij zakelijke klanten de diversiteit en complexiteit van te verzekeren risico’s toenemen. Dit vraagt om maatwerk en sectorspecifieke oplossingen waarvoor steeds meer naar de co-assurantiebeurs wordt verwezen. Nu we zelf als assurantiemakelaar de co-assurantie markt betreden kunnen we de af te dekken risico’s rechtstreeks op de beurs aanbieden, er passende verzekeraars bij zoeken en de claims afhandelen.

Dit geeft Rabobank de mogelijkheid om niet alleen standaard beurspolissen, maar ook zelf ontwikkelde polissen op de markt te brengen. Met deze stap kan Rabobank als partner ook bij moeilijk verzekerbare risico’s haar klanten rechtstreeks een passende en concurrerende oplossing bieden. Wanneer de verzekeraar weet dat Rabobank het te verzekeren risico ook financiert, biedt dat meer zekerheid voor zowel klant als verzekeraar.”

Michiel van der Zant, directeur Verzekeren en Pensioen bij Rabobank, ziet met name meer mogelijkheden voor schadeverzekeringen én in specifieke branches als de voedsel- en vleesverwerkende industrie, van oudsher zijn dit belangrijke klantgroepen van Rabobank. In de komende periode wordt onderzocht welke risico’s van klanten Rabobank zelf naar de beurs gaat brengen en welke bij de bestaande partners blijven.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.