Rabobank tuigt huurwoningfonds op

0

Rabobank en gebiedsontwikkelaar BPD zijn voornemens om in de komende tien jaar vanuit een gezamenlijk op te richten Woningfonds 15.000 energiezuinige en duurzame middeldure huurwoningen aan de woningvoorraad toe te voegen, met gemiddelde huurprijzen tussen 650 en 1.250 euro per maand.

Het fonds moet begin 2020 een vliegende start maken met de aankoop van de eerste 1.000 woningen via Bouwfonds Property Development (BPD), een 100% dochter van Rabobank. Met BPD Woningfonds is een investering van 5 miljard euro gemoeid, waarvan Rabobank de komende drie jaar zo’n 1 miljard euro voor haar rekening neemt.

In woonwijken

De 15.000 woningen betreffen duurzame appartementen en eengezinswoningen voor starters, gezinnen en ouderen die zelfstandig wonen en zijn alle bestemd voor verhuur. Deze nieuwbouw huurwoningen zullen gelegen zijn in woonwijken in stedelijke gebieden binnen en buiten de Randstad. Met de ontwikkeling van deze huizen springt BPD Woningfonds in het gat tussen sociale huur en dure vrije sector huurwoningen.

Middeninkomens

Bestuursvoorzitter Wiebe Draijer van Rabobank: “Nederland telt zo’n drie miljoen zogeheten middeninkomen huishoudens die geen toegang hebben tot betaalbare woningen als zij nu op zoek zouden gaan naar een woning. Een grote groep mensen valt daarmee tussen wal en schip op de woningmarkt. Een groter en gezond middensegment op de Nederlandse huurwoningmarkt is nodig om doorstroom te faciliteren. BPD Woningfonds draagt hier actief aan bij. Rabobank zal het fonds ook gebruiken voor verdere productontwikkeling die past bij deze groep huurders.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.