Rabobank lanceert intermediair vastgoedlabel Vitru

0

Rabobank-dochter Vitru is een nieuw label voor zakelijke vastgoedfinancieringen via het intermediaire kanaal. Het label financiert verhuurbare woningen, met een focus op beleggers die zich langdurig aan hun vastgoed willen verbinden en die oog hebben voor de belangen van huurders.

De afgelopen maanden hebben een projectteam van Rabobank en BCMGlobal achter de schermen gewerkt aan de introductie van de nieuwe geldverstrekker. Het label verstrekt financieringen van een ton tot drie miljoen euro voor woningen die (in de toekomst) worden verhuurd. Bij Vitru kan ook een bouwdepot van 5.000 tot 50.000 euro per object aangevraagd worden voor het verduurzamen van vastgoedobjecten. Wordt er in de eerste zes maanden geen of maar deels gebruik gemaakt van het depot, dan wordt een deel van de rente op het bedrag dat nog niet is gebruikt vergoed.

Goed verhuurderschap

Anoek de Haas, CEO Vitru: “Wij ambiëren een markt met duurzame woningen, waarbij verhuurders de belangen van een huurder in ogenschouw nemen.” Daarbij wil het label zich onderscheiden door goed gedrag te belonen. De Haas: “Zo promoten wij goed verhuurderschap en stimuleren wij verduurzaming door koplopers op het gebied van duurzaamheid en goed verhuurderschap rentekorting te bieden. Dit, in combinatie met een gunstige rente, gaat ervoor zorgen dat wij een echte aanvulling zijn op de bestaande vastgoedfinanciers.” Hoe groener het energielabel, hoe hoger de rentekorting die Vitru geeft.

Vitru is voor BCMGlobal de zevende geldverstrekker die draait op haar hypotheekplatform. De eerste advieskantoren hebben zich inmiddels aangesloten bij de Rabo-dochter.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.