Rabobank krijgt boete van 2 miljoen euro

0

DNB heeft aan de Rabobank drie bestuurlijke boetes opgelegd van in totaal 2 miljoen euro. Deze boetes zijn opgelegd, omdat Rabobank de Europese beloningsregels niet correct heeft toegepast.

DNB heeft vastgesteld dat Rabobank op 23 februari 2015 verschillende wettelijke bepalingen ten aanzien van een beheerst beloningsbeleid heeft overtreden ten aanzien van het (prestatie)jaar 2014. Rabobank heeft:

  1. aan drie medewerkers een te hoge variabele beloning uitgekeerd (hoger dan 100% van hun vaste beloning);
  2. aan 125 medewerkers de variabele beloning te vroeg uitbetaald (terwijl ten minste 40% van de variabele beloning voorwaardelijk diende te worden uitgekeerd, over een periode van ten minste drie tot vijf jaar);
  3. aan deze 125 medewerkers en nog vijf andere een variabele beloning volledig in cash uitbetaald (terwijl ten minste 50% in financiële instrumenten had moeten worden uitbetaald).

Boetebesluit

DNB heeft hiervoor drie bestuurlijke boetes aan Rabobank opgelegd met een gezamenlijke hoogte van 2 miljoen euro. “Rabobank heeft kenbaar gemaakt geen rechtsmiddelen aan te wenden tegen dit boetebesluit. Met ingang van het (prestatie)jaar 2015 voldoet Rabobank weer aan de Europese beloningsregels”, aldus de toezichthouder.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.