Rabobank Intermediairdesk brengt landelijk dichtbij

0

De Rabobank Intermediairdesk is het regionale aanspreekpunt voor adviseurs. Hugo Dekkers is manager van de Intermediairdesk regio Zuid-Holland en Renske Henderikx vervult die functie voor de regio Limburg. Met hen blikken we terug op het hectische hypothekenjaar 2020.

‘In Limburg meer verduurzaming, in Rotterdam nieuwbouw’

De onafhankelijke adviseur kan bij de Rabobank Intermediairdesk terecht om een hypotheekdossier (voor) te bespreken, met vragen over een lopende aanvraag, producten en diensten, of gewoon om even te sparren met een specialist. Zowel de Intermediairdesk van Dekkers als die van Henderikx hebben vorig jaar een behoorlijke groei doorgemaakt. De hypotheekproductie steeg in 2020 landelijk gezien tot recordhoogte en in die flow werd door de hypotheekadviseur ook vaker voor de Rabobank gekozen. “Het was hier soms flink accelereren en samen – op afstand – de schouders eronder zetten om de verdubbeling van het aantal aanvragen in goede banen de leiden”, zegt Dekkers.

In Limburg groeide Rabobank in het intermediaire distributiekanaal met name in het noordelijke deel van de provincie, dat daarmee in omvang richting het zuidelijke deel optrok, waar de intermediaire vertegenwoordiging van oudsher groot en hecht is.

Verregaande bevoegdheden

Hypotheekadviseurs weten de Intermediairdesk te vinden voor ondernemersvraagstukken, vragen over nieuwbouwfinanciering en alle andere dossiers die vragen om een stuk maatwerk en menselijk invoelingsvermogen in het acceptatieproces. De Intermediairdesk heeft in dat proces verregaande bevoegdheden om dit maatwerk toe te passen en daarmee de adviseur direct uitsluitsel te geven. Henderikx: “In de praktijk merk je dat wanneer je samen een moeilijk dossier tot een goed einde hebt weten te brengen, dit de relatie met de adviseur verstevigt. Als geldverstrekker ben je dan toch meer top-of-mind geworden en we zien dan ook dat de adviseur Rabobank daarna ook voor de meer standaardaanvragen vaker weet te vinden. Het samen bouwen aan die loyaliteit vind ik heel mooi.”

Woningmarkt

Limburg en Zuid-Holland zijn wat betreft de ontwikkelingen op de woningmarkt twee uitersten, maar het zuiden van Nederland heeft vorig jaar een behoorlijke inhaalslag gemaakt. Henderikx: “Waar eerder het aanbod groter was dan de vraag, is dat in 2020 volledig omgedraaid. De prijzen stijgen, maar landelijk gezien ligt de gemiddelde huizenprijs hier wel een stuk lager. Zeker in vergelijking met de regio van Hugo. Doordat er in Limburg nog veel woningen onder de NHG-norm te vinden zijn kan dit aantrekkelijk zijn voor starters buiten de provincie.”

Het is ook een provincie met in verhouding weinig nieuwbouw, waardoor snel meters worden gemaakt op het gebied van verduurzaming. Rabobank speelt daar met haar verduurzamingspropositie actief op in.

Bouwen, bouwen, bouwen

Waar de vraag naar woningen in Limburg met bestaande bouw kan worden ingevuld, is in de stad Rotterdam de situatie omgekeerd en is nieuwbouw de enige manier om de woningmarkt van het slot te krijgen. Dekkers: “Er wordt al veel gebouwd en er staan voor de toekomst ook al veel nieuwbouwprojecten in de steigers. We zijn hier sterk vertegenwoordigd met onze nieuwbouwpropositie en dat marktaandeel zal alleen maar verder toenemen. Door het huidige tekort aan woonruimte zien we de woningvraag als een olievlek uitbreiden richting de buitenstedelijke gebieden. Bleef dit eerder beperkt tot de grotere woonkernen, nu mensen meer thuiswerken stijgt ook de populariteit van de kleinere woonkernen in onze regio.”

Lees hier kosteloos het hele gesprek met Hugo Dekkers en Renske Henderikx in InFinance magazine.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.