Rabobank HuisScan geeft duurzaamheidsadvies

0

Rabobank heeft de HuisScan gelanceerd. Via een aantal stappen krijgen klanten én niet-klanten van Rabobank middels de scan een online duurzaamheidsadvies en passende offertes voor aanpassingen aan hun woning. Met deze lancering zegt Rabobank een belangrijke vervolgstap te zetten in zijn ambities om energietransitie aan te jagen.

“Gebruikers van de scan krijgen op basis van objectieve gegevens, eigen wensen, persoonlijke informatie én budget een volledig online duurzaamheidsadvies”, vertelt Huib de Mulder, directeur Wonen bij Rabobank. “Deze gegevens worden verwerkt in een 3D model van de woning. Zo zien bezoekers direct het effect van de maatregelen op hun woning. Op basis van het persoonlijke advies kunnen zij voor de verschillende maatregelen direct een offerte opvragen bij HomeQGo. Zo bieden we snel eenvoudige en concrete, gedegen advisering via één ervaren partij, waar je als huizenbezitter meteen mee aan de slag kunt.”

Gratis

De Mulder: “De scan is gratis en beschikbaar via onze website en app. Zo kunnen ook niet-Rabobank-klanten gebruikmaken van de dienst. Tevens werken onze adviseurs in dezelfde tool als huizenbezitters, waarbij het mogelijk is om direct de hoogte van de energiebesparende voorzieningen en het Rabo Groendepot – een bouwdepot speciaal voor het nemen van energiebesparende maatregelen – vast te stellen. Zo kunnen adviseurs in ieder hypotheekgesprek een online duurzaamheidsadvies meegeven. Ook kunnen gebruikers een budget invullen waarmee rekening wordt gehouden in het advies.”

Verder ontwikkelen

De komende maanden optimaliseert Rabobank de HuisScan verder. De Mulder: “Zo werken we aan de toevoeging van een online module voor losse producten zoals bijvoorbeeld zonnepanelen. Ook wordt er nagedacht over de ontwikkeling van een lokaal aanbod (per regio) van producten via HomeQGo.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.