Rabobank compensatieregeling doorlopend krediet

0

Vanaf januari 2022 biedt Rabobank haar klanten met een doorlopend krediet een compensatievoorstel aan voor de in het verleden te veel betaalde variabele rente. De bank berekent hiertoe het verschil tussen wat de klant heeft betaald en wat de klant volgens Kifid had moeten betalen.

De regeling geldt voor rentebetalingen tot 20 jaar terug en Rabobank berekent ook rente op rente. Huidige klanten van de bank of haar dochters Freo en Fideaal hoeven geen actie te ondernemen. Oud-klanten kunnen zich vanaf begin volgend jaar aanmelden via www.rabobank.nl/compensatie-variabele-rente. Alleen klanten bij wie het verschil groter is dan 50 euro, krijgen de te veel betaalde rente terug.

Het kan naar verwachting tot eind 2022 duren voordat alle klanten die voor compensatie in aanmerking komen, zijn benaderd. Rabobank vraagt haar klanten geen finale kwijting.

Rabobank, Freo en Fideaal

Aanleiding voor de compensatieregeling zijn uitspraken van de commissie van beroep van het Kifid over casussen van verschillende andere banken. Het Kifid vindt dat deze banken bij de berekening van de variabele rente de beweging van de marktrente onvoldoende hebben gevolgd. Zij moeten de variabele rente opnieuw berekenen en het verschil terugbetalen aan de klant. Op basis van die uitspraken heeft Rabobank de klantenportefeuille van Rabobank Groep geïnventariseerd. Volgens Rabobank is daaruit gebleken dat bij ‘een beperkt deel’ van de klanten met doorlopende kredieten en/of producten waarbij de klant rood mag staan, verschillen aan het licht zijn gekomen.

De regeling geldt voor particuliere klanten van Rabobank en haar dochters Freo en Fideaal, die een of meer van de onderstaande producten hebben of hebben gehad. De regeling geldt voor elk product afzonderlijk voor te veel betaalde rente vanaf 2001.

  • Doorlopend Krediet (inclusief HuisVoordeelKrediet en Studentenkrediet)
  • Krediet op Betaalrekening (inclusief Rabo Exclusief Krediet)
  • Rabo Kort Roodstaan
  • Rabo Studenten Roodstaan
  • Krediet op Creditcard

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.