Rabobank-adviseurs brengen verduurzaming woning het vaakst ter sprake

0

Op basis van doorlopend consumentenonderzoek van Advieskeuze.nl blijkt dat hypotheekadviseurs van de Rabobank (78,1%) verduurzaming het vaakst actief meenemen in hun gesprekken met klanten. Van de onafhankelijke landelijke hypotheekketens met voldoende recente reviews op Advieskeuze.nl is Eigen Huis Hypotheekadvies (75,9%) het meest duurzaam, gevolgd door Univé (68,7%) en de kantoren aangesloten bij Hypokeur (67,9%).

Advieskeuze.nl doet doorlopend onderzoek onder consumenten die hun adviseur een review hebben gegeven. Sinds oktober 2021 wordt bij iedere hypotheekreview de vraag gesteld of het onderwerp verduurzaming van de woning aan de orde is gekomen. Op basis van deze data is een top 25 in kaart gebracht van de meest duurzame hypotheekketens die reviews verzamelen op Advieskeuze.nl. Recent werd de mijlpaal van 30.000 hypotheekreviews bereikt met het inzicht of verduurzaming wel of niet is besproken.

Adviseur Duurzaam Wonen

Voor de zomer lanceerde Advieskeuze.nl het nieuwe thema Duurzaam Wonen op de website om de financiële dienstverlening op het gebied van verduurzaming online in beeld te gaan brengen. Sindsdien kunnen bezoekers ook in ieder zoekresultaat hypotheek filteren op de kantoren waar een Adviseur Duurzaam Wonen adviseur werkzaam is.

Training

Christian Bouter (foto), medeoprichter van Advieskeuze.nl: “Na een oproep aan kantoren hebben al meer dan 1.750 medewerkers aangegeven een digitale training of masterclass(es) adviseur Duurzaam Wonen gevolgd te hebben. Door hun opleidingscertificaat naar ons te sturen blijven deze advieskantoren zichtbaar in de betreffende zoekresultaten. Uit de data blijkt verder dat deze adviseurs Duurzaam Wonen het vaakst een training hebben gevolgd bij Dukers & Baelemans (43,9%), gevolgd door Hoffelijk (27,9%) en Lindenhaege (12,2%).”

Hoge energieprijzen

Bouter: “In deze tijden van hoge energieprijzen kunnen financieel adviseurs in samenwerking met aanbieders, ketens en serviceproviders een positieve impact hebben. Door proactief contact op te nemen met klanten en hulp te bieden bij het realiseren van besparingen wordt een actieve bijdrage geleverd aan een duurzame woningmarkt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.