Rabobank accepteert Calcasa Desktop Taxatie

0

Rabobank heeft besloten om voor het einde van deze maand de Desktop Taxatie van Calcasa als taxatievorm te accepteren als alternatief naast de fysieke taxatie. Met de Desktop Taxatie wordt de waarde van laag risico objecten op afstand bepaald. Dat is veel goedkoper dan een fysieke taxatie.

Rabobank werkt op dit moment al met de modelmatige Calcasa waarderingen bij hypotheekverstrekking. Per eind juli worden deze waarderingen vervangen door de Calcasa Desktop Taxatie ter onderbouwing van de marktwaarde. Door de Calcasa Desktop Taxatie als alternatief naast een fysieke taxatie te accepteren, blijft een modelmatige taxatie onder de 90% van de schuld-marktwaardeverhouding voor klanten van de Rabobank mogelijk. “Daarmee besparen onze klanten honderden euro’s”, zegt Martin Damen, Product Manager Hypotheken van Rabobank.

Desktop Taxatie

Als reactie op de Europese Leidraad die sinds 1 juli alleen modelmatig taxeren niet meer toestaat, kondigde Calcasa in maart samen met pilotpartners ING en de Taxatheek de Desktop Taxatie aan. Met deze Desktop Taxatie wordt de waarde van een woning op afstand bepaald. Dit is mogelijk omdat de desktop taxateur bij het taxeren van de woning wordt ondersteund door het geautomatiseerde waarderingsmodel en de woningmarktinformatie van Calcasa. Het Calcasa model berekent de waarde, de desktop taxateur evalueert en beoordeelt dit waardevoorstel. De Desktop Taxatie combineert in feite het beste van twee werelden: de specialistische kennis van de taxateur en de kracht van objectieve data.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.