Rabo-klant ontvangt verduurzamingsadvies

0

Vanaf september krijgt iedere Rabo-klant die zich oriënteert op een nieuwe hypotheek als standaardservice een verduurzamingsadvies. Hiertoe heeft Rabobank een meerderheidsbelang genomen in The Sustainables/HomeQgo, een verduurzamingsadviesbureau voor de woningmarkt.

The Sustainables ontwikkelt softwareplatformen – waaronder advies- en offertetools – voor onder andere energiemaatschappijen, financieel dienstverleners, installateurs en CV-fabrikanten. Ook particulieren kunnen bij hen terecht voor energiebesparing via HomeQgo.nl, het onderdeel dat vanaf september de verduurzamingsadviezen verstrekt. HomeQgo meet met behulp van slimme tools de woning op afstand in. Zo wordt een 3D-woningmodel gecreëerd waarop een passend offerteaanbod voor de uitvoering van deze verduurzamingsmaatregelen volgt, zonder wachttijden van een huisbezoek.

Autonome dochter

The Sustainables zet haar werkzaamheden autonoom voort als dochterbedrijf van de Rabobank. De bank wil samen met The Sustainables zowel hun instrumentarium voor bedrijven als HomeQgo verder ontwikkelen, met als doel dat ook Nederlandse woningbezitters die geen klant zijn bij Rabobank profijt hebben van het verduurzamingsplatform.

Klanten moeten energiestappen maken

Rabobank wil in 2025 gemiddeld energielabel B in haar hypotheekportefeuille realiseren, wat concreet betekent dat 50.000 klanten minimaal twee labelstappen omhoog zetten. Met behulp van deze acquisitie verwacht de bank dat meer huizenbezitters overgaan tot actie en niet blijven steken bij het advies.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.