Rabo investeert in hypotheek-startup Trussle

0

Via het strategische investeringsfonds Rabo Frontier Ventures (RFV) heeft Rabobank een investering gedaan in de Britse online hypotheekmakelaar Trussle. De startup Trussle maakt gebruik van technologie die de processen en de ervaring van het afsluiten van een hypotheek sneller en eenvoudiger maakt.

Trussle zal het geld investeren in technologie die het hypotheekproces sneller, eenvoudiger en transparanter maken. Volgens Harrie Vollaard, hoofd van Rabo Frontier Ventures, loopt Trussle voorop in de manier waarop mensen hun hypotheek aanvragen en verkrijgen door het gebruik van technologie om hypotheken slimmer, sneller en eerlijker te maken. “Het verkrijgen van een hypotheek is een ingrijpende gebeurtenis. Het proces is een van de grootste pijnpunten in de financiële industrie. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met Trussle in hun volgende fase om het aanvraagproces voor hypotheken verder uit te bouwen, evenals extra services om klanten nog beter te ondersteunen.”

Kennisdelen

Het investeringsfonds van Rabobank beschikt over een investeringskapitaal van 150 miljoen euro en richt zich wereldwijd op innovatieve fintech- en agtech (agricultural technology) bedrijven. RFV wil investeren in de vroege groeifase (series B) van bedrijven die de huidige activiteiten van Rabobank kunnen versnellen en beïnvloeden. Als investeerder deelt RFV haar kennis en netwerk met portefeuillebedrijven.

Voor de investering in startup Trussle nam RFS – samen met bestaande investeerders Goldman Sachs Growth, Finch Capital en Propel Venture-partners – deel aan een financieringsronde van 7,5 miljoen Britse pond.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.