Rabo biedt adviseurs Vista Hypotheken

0

Vista Hypotheken is de jongste speler op de Nederlandse hypotheekmarkt. Het nieuwe Rabobank-label richt zich primair op consumenten die een eerste huis kopen. De hypotheek is alleen te verkrijgen via onafhankelijk hypotheekadviseurs die zijn aangesloten bij FlexFront.

Vista Hypotheken biedt starters annuïtaire en lineaire hypotheken aan, waarbij de nadruk ligt op heldere, eenvoudige voorwaarden en lange rentevastperioden. Zo betaalt de klant bij de aankoop van een nieuwbouwwoning geen rente over het bedrag wat nog in depot staat. En klanten kunnen op elk moment zonder extra kosten uit eigen middelen volledig aflossen. Vista kent bij de introductie zes verschillende tariefklassen. Afhankelijk van de LTV zijn dat: NHG, ≤ 60%, ≤ 80% , ≤ 90% , ≤ 95% en > 95%. De risico-opslag wordt automatisch verlaagd als een klant door aflossing in een lagere risicoklasse valt. Voor de rentevastperiodes kan gekozen worden uit 1, 5, 10, 15, 20 of 30 jaar vast.

Vista accepteert bij zowel NHG als niet-NHG leningen de perspectiefverklaring, mits deze is verstrekt door een uitzendbureau dat op moment van afgifte van de perspectiefverklaring is aangesloten bij de Stichting Perspectiefverklaring. Rentemiddeling en verpanding van een overlijdensrisicoverzekering zijn niet mogelijk. Zodra de hypotheek is afgesloten verzorgt hypotheekverwerker Quion het beheer en de administratie van de hypotheek.

Institutionele beleggers

De hypotheken van Vista worden gefinancierd door Robeco, dat hiervoor het Robeco Dutch Mortgages Fund introduceert. Dit fonds biedt (internationale) institutionele beleggers de mogelijkheid om de Nederlandse hypotheekmarkt te betreden.

De hypotheken van Vista staan niet op de balans van Rabobank. De introductie van Vista Hypotheken is een reactie van Rabobank op de steeds strengere kapitaaleisen voor banken, die hypotheken op de eigen balans (te) duur maken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.