Raadgevend referendum over wet Hillen

0

Politieke partij 50PLUS zet samen met verschillende belangenorganisaties in op een raadgevend referendum over de aflosboete. Hiervoor zijn 300.000 geldige verzoeken nodig. Op het inleidend verzoek zijn door de Kiesraad 24.822 handtekeningen als geldig aangemerkt.

Met dit aantal is de actie (Stopaflosboete.nl) een nieuwe fase ingegaan. Als in deze definitieve fase – die loopt tot en met donderdag 8 maart – 300.000 geldige verzoeken zijn ontvangen, dan wordt een raadgevend referendum over de wet Hillen gehouden.

Treft 23% van de woningbezitters

De aflosboete voor huiseigenaren die hun hypotheek (bijna) hebben afgelost is het resultaat van het afschaffen van de wet Hillen. Dit voorstel is al zowel door de Tweede als Eerste Kamer goedgekeurd. Het enige dat rest om de aflosboete nog tegen te houden is een referendum.

Volgens 50PLUS treft het afschaffen van de wet Hillen bijna 1 miljoen mensen. “Dat is 23% van de eigen woningbezitters. Zij moeten door middel van de aflosboete de extra belasting van ruim 1 miljard euro gaan opbrengen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.