Quion maakt digitaal archief doorzoekbaar

0

Quion Groep heeft Hyarchis Content Services opdracht gegeven om het gehele digitale archief om te zetten naar doorzoekbare tekst. Met de aanvullende data die hierdoor beschikbaar komt wil Quion de dienstverlening aan haar klanten verder verbeteren.

Bruno Oudega, CEO Quion: “Wij beheren vele decennia aan hypotheekdossiers en ons archief omvat hierdoor een ware schat aan klantinformatie. Deze informatie is momenteel slechts gedeeltelijk toegankelijk. Het ontsluiten van deze nu nog ongestructureerde data gaat ons helpen om klantprocessen beter, sneller en efficiënter uit te voeren. Verder verwachten we dat we hiermee de kwaliteit van onze data verder verbeteren. Het ontsluiten van ons digitale archief is een belangrijke strategische stap richting de toekomst. We weten immers niet welke vragen we de komende jaren krijgen, maar we weten wel dat het antwoord op veel van deze vragen besloten ligt in ons huidige archief.”

Het betreft hier tientallen miljoenen documenten die binnen slechts enkele maanden worden omgezet. Dat gebeurt met ‘Hyarchis Search-it’, een zogenaamde OCR-engine in de cloud. Quion maakt al gebruik van het document management systeem van Hyarchis. Deze omzetting is het eerste traject waarbij modules worden gebruikt die zijn gebaseerd op kunstmatige intelligentie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.