Quion krijgt opnieuw hoogste Fitch ratings van Europa

0

Financieel dienstverlener Quion heeft voor de tweede keer op rij de hoogste Fitch-ratings in Europa verkregen. De commissie van kredietbeoordelaar Fitch Ratings die de uitvoerige audit van Quion beoordeelt, maakte de uitkomst van hun beoordeling gisteravond bekend: een 1-rating voor zowel primary als special servicing. Deze hoge ratingcombinatie komt zowel in Nederland als de rest van Europa verder niet voor.

Fitch Ratings waardeert Quion als een solide en robuuste organisatie die blijft groeien. Niet alleen in aantal geldverstrekkers, productlijnen en portefeuille volume, maar ook in termen van efficiency en innovatie. In het eigen persbericht benadrukt de kredietbeoordelaar onder andere het self-service portaal voor consumenten, de verhoogde inzet van robotics, het vernieuwde procesmanagement model en het ‘three line of defence’ risk management model van Quion. De efficiency wordt tevens verhoogd doordat Quion voorop loopt in het ontsluiten van externe bronnen in het acceptatieproces.

Compacte organisatie

Joost Hembrecht (foto), CCO van Quion: “We zijn niet de grootste, maar toch, voor de tweede keer op rij, de hoogst gewaardeerde servicer van Europa. De compacte organisatie houdt ons wendbaar en gedreven om de diversiteit van het Nederlandse hypotheeklandschap te blijven versterken. Niet alleen voor primary, maar ook voor special servicing. Deze beoordeling van Fitch Ratings onderschrijft dat we dat ook in 2020, met vele veranderingen en vernieuwingen, op een solide en effectieve wijze zijn blijven doen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.