Quarantainedekking op reispolis Allianz Partners

0

Allianz Partners heeft een quarantainedekking toegevoegd voor reizen naar een bestemming met een groen of geel reisadvies. Dit geldt voor zowel de doorlopende als de kortlopende reisverzekering en voor alle geboekte reizen met een vertrekdatum tussen 15 april en 31 december 2021.

De quarantainedekking biedt van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten wanneer de (lokale) overheid individuele quarantaine oplegt vanwege Covid-19. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin een verzekerde verblijft, waardoor hij niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Ook wanneer de accommodatie in z’n geheel in quarantaine moet, met uitzondering van cruiseschepen. De dekking geldt voor alle verzekerden zonder dat hiervoor extra premie is verschuldigd.

Toestemming vragen

De quarantainedekking is van toepassing op alle geboekte reizen met een vertrekdatum tussen 15 april en 31 december 2021. Binnen de Europese Unie geldt de uitgebreide dekking op alle reizen, en buiten de EU alleen voor pakketreizen (conform de Wet op de Reisovereenkomst). Daarbij geldt dat op het moment van vertrek er een groen of geel reisadvies moet zijn voor de reisbestemming.

Wanneer de (lokale) overheid de verzekerde verplicht om langer te blijven op de reisbestemming vanwege Covid-19, dan worden de extra reis- en verblijfskosten hiervoor vergoed. Dit geldt voor zowel een individuele quarantaine, als een quarantaine voor de gehele accommodatie. De verzekerde dient in beide gevallen eerst contact op te nemen met de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance om toestemming te krijgen voor het maken van de extra kosten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.