Qredits leent vaker aan bestaande ondernemers

0

De alternatieve financieringspartij Qredits heeft de mijlpaal van een kwart miljard euro aan zakelijk verstrekt krediet bereikt. Hiermee zijn zowel bestaande als startende ondernemers gefinancierd. Sinds 2015 neemt het aantal gefinancierde bestaande ondernemers duidelijk toe.

Qredits biedt coaching, Microkrediet en MKB-krediet tot 250.000 euro aan (startende) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf die dit via het reguliere circuit niet voor elkaar krijgen. Het aandeel starters is over de hele portefeuille 63%. Maar inmiddels gaat ruim 44% van de nieuwe kredietverstrekkingen naar bestaande ondernemers. Bij het MKB-krediet is dat aandeel ongeveer gelijk. Qredits verstrekt nog altijd de meeste kredieten in de branches ’Horeca’, ‘Detailhandel’ en ‘Zakelijke dienstverlening’.

Flexibel krediet

Sinds de oprichting in 2009 werden al meer dan 12.000 startende en bestaande ondernemers geholpen. 75% van het uitstaande saldo is verstrekt aan kredieten onder de 50.000 euro. Van de overige kredieten is 20% als MKB-krediet (tot 250.000 euro) verstrekt en 5% als Flexibel krediet. Sinds de introductie van het Flexibel krediet in 2015 zijn er ruim 1.400 van deze kredieten verstrekt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.