Qredits breidt uit naar Aruba

0

Qredits gaat vanaf 1 april 2017 microkredieten verstrekken op Aruba. De alternatieve kredietverstrekker wil zo samen met de Arubaanse overheid het ondernemerschap stimuleren.

Qredits was al actief op Bonaire. Dezelfde diensten en producten die de instelling daar aanbiedt, komen beschikbaar op Aruba. Naast microkredieten van maximaal 25.000 dollar biedt Qredits begeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf. Er wordt een vestiging op het eiland geopend met lokale bedrijfsadviseurs.

EigenBaas

Ook zal op diverse scholen op Aruba het onderwijsprogramma EigenBaas worden aangeboden. Op die manier maken studenten al in een vroeg stadium kennis met ondernemerschap. Ook gaat de kredietverstrekker de e-learning Ondernemingsplan Schrijven vertalen in het Papiamento en Engels, en aanpassen op de lokale situatie op Aruba.

Directeur Elwin Groenevelt van Qredits heeft een overeenkomst getekend met minister-president Eman en minister Arends van Economische Zaken en Communicatie, om het ondernemerschap op Aruba te versterken. “Deze overeenkomst geeft Qredits de mogelijkheid om onze passie, kennis en ervaring van de afgelopen jaren toe te passen op Aruba en ondernemers daar de ruimte te geven om te groeien”, aldus Groenevelt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.