Publicatie PE-examens 2017

0

De inhoud van de PE-examens die met ingang van 1 april 2017 worden afgenomen zijn definitief vastgesteld. Het CDFD neemt hiertoe de toetstermen – conform het advies ‘Wft ontwikkelingen 2017’ – op in de ‘Regeling eindtermen en toetstermen examens financiële dienstverlening Wft’ per 1 april 2017.

Het genoemde CDFD-advies bevatte enkele ontwikkelingen onder voorbehoud, omdat bepaalde wetsvoorstellen nog niet waren aangenomen. De wetsvoorstellen die (nog) niet zijn aangenomen, zijn uit het document ‘Wft ontwikkelingen 2017’ verwijderd.

Uitzondering Pensioen in Eigen beheer

Zo is de Wet uitfaseren pensioen in eigen beheer nog niet aangenomen. Maar het CDFD heeft hierop een uitzondering gemaakt, omdat wordt verwacht dat dit met terugwerkende kracht tot 1 januari 2017 alsnog zal gebeuren. “De ontwikkeling ‘Verandering Pensioen in Eigen beheer’ is erg belangrijk voor de Adviseur Pensioen en Adviseur Vermogen. Om die reden is deze toch opgenomen in de examens vanaf april 2017. Indien de ‘Verandering Pensioen in Eigen beheer’ niet voor 1 april wordt aangenomen door de Eerste Kamer, dan zullen maatregelen worden genomen.”

PE-examens op beroepskwalificatieniveau

De PE-examens zijn op beroepskwalificatieniveau samengesteld en bevatten ontwikkelingen uit alle onderliggende modules.

Samenstelling PE-examens 2017:

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.