Provisieverbod maakt uitvaartpolis te duur

2

Het aantal mensen met een minimuminkomen dat een uitvaartpolis bij Dela afsluit, is in de afgelopen vijf jaar met meer dan 30% gedaald. De met Dela samenwerkende adviseurs zagen de productie binnen deze groep zelfs met ruim 60% teruglopen.

Dat blijkt uit een interne analyse van de instroom van nieuwe leden bij coöperatie Dela. Directeur Verzekeren Martin de Jong spreekt van een zorgelijke ontwikkeling. “Juist de groep mensen die geen geld achter de hand heeft om een uitvaart te betalen, sluit minder vaak een uitvaartverzekering. Dat betekent dat steeds vaker nabestaanden met de rekening blijven zitten.”

Gespreide betaling advieskosten

De uitvaatverzekeraar wijdt de terugloop aan de hoge advieskosten. Sinds de invoering van het provisieverbod moeten adviseurs ruim honderd euro in rekening brengen, zegt De Jong. “De maandpremie ligt vaak tussen de vijf en tien euro. Minderverdienenden kunnen die kosten niet opbrengen, die haken af. Dela is voorstander van gespreide betaling van de advieskosten en wil graag meer ruimte voor een oriënterend gesprek.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.