Prijzen koopwoningen bijna 5% lager dan vorig jaar

0

In augustus 2023 waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 4,8% lager dan in augustus 2022.

De jaar-op-jaardaling is kleiner dan in de drie voorgaande maanden. Ten opzichte van juli 2023 stegen de prijzen met 0,6%. De prijsontwikkelingen in dit bericht zijn gebaseerd op de prijsindex van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Prijzen koopwoningen

Ten opzichte van juli is de prijsindex bestaande koopwoningen in augustus met 0,6% gestegen. De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juni 2013 een dieptepunt. Vervolgens was er sprake van een stijgende trend tot augustus 2022. Toen sloeg de trend om, maar de afgelopen drie maanden zijn de prijzen weer gestegen. Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in augustus 89,5% hoger.

Minder transacties

Het Kadaster maakte bekend dat het in augustus 15.934 woningtransacties registreerde. Dat is bijna 3% minder dan een jaar eerder. In de eerste acht maanden zijn 115.796 woningen verkocht, bijna 7% minder dan in dezelfde periode van 2022.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.