Prijsverschil duurste en goedkoopste gemeente 760.000 euro

0

De gemiddelde verkoopprijs van een woning is in 2018 toegenomen tot ruim 287.000 euro. Blaricum weet met een gemiddelde van negen ton, de hoogst gemeten gemiddelde verkoopprijs te behalen sinds de start van de gezamenlijke meting van het CBS en het Kadaster.

Daarmee is Blaricum tevens de duurste gemeente van Nederland. Het prijsverschil met woningen in Delfzijl, de gemeente met de laagste (142.000 euro) gemiddelde verkoopprijs, is met 760.000 euro niet eerder (2017: 635.000 euro) zo groot geweest. Naast Blaricum werd ook in Laren (NH), Bloemendaal, Wassenaar, Heemstede en Rozendaal vorig jaar gemiddeld meer dan een half miljoen euro betaald voor een koopwoning. In tien gemeenten was de gemiddelde verkoopprijs in 2018 lager dan 175.000 euro.

In 80% van de gemeenten lag de gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning tussen 211.000 en 372.000 euro.

Meting

De gemiddelde verkoopprijs is in de meting van het CBS en het Kadaster het gemiddelde van de transactieprijzen van alle verkochte bestaande koopwoningen in een jaar. Er wordt niet gecorrigeerd voor het soort en de kwaliteit van de woning. In gemeenten met relatief veel villa’s ligt de gemiddelde verkoopprijs doorgaans dan ook hoger dan in gemeenten met veel appartementen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.