Prijsstijging koopwoningen vlakt opnieuw af

0

Bestaande koopwoningen waren in oktober 7,8% duurder dan een jaar eerder. Een maand eerder bedroeg de stijging 9,4%. Het is de zesde maand op rij dat de prijsstijging is afgevlakt. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Ten opzichte van september is de prijsindex bestaande koopwoningen in oktober met 0,5% gedaald. De prijzen van bestaande koopwoningen bereikten in juni 2013 een dieptepunt. Vervolgens was er sprake van een stijgende trend, tot augustus 2022. Daarna is de prijsindex drie maanden op rij gedaald. Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in september 96,6% hoger. De gemiddelde transactieprijs van een woning was in oktober 428.079 euro.

Minder transacties

Het Kadaster maakte bekend dat het in oktober 14.863 woningtransacties registreerde. Dat is ruim 8% minder dan een jaar eerder. In de eerste tien maanden van 2022 zijn 156.621 woningen verkocht, ruim 17% minder dan in dezelfde periode van 2021.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.